GoT en tentamens

Tentamens zijn eigenlijk een soort saai spelletje der tronen.

En man, what a wicked game of thrones it was.

De gehele FCJ bruiste deze week van de stress. Deadlines moesten gehaald worden, presentaties moesten worden gedaan en tentamens moesten worden gehaald. Een waar strijdtoneel dat door dappere studenten werd bevolkt.

Te midden van die chaos was er gelukkig toch nog tijd om even te relaxen. Veel van leerlingen konden betrapt worden op het voetbal kijken tijdens het leren en het afgelopen weekend vloeide het bier rijkelijk tijdens de eerste WK-wedstrijd van Nederland. Het valt een wonder te noemen dat het overgrote deel van de FCJ niet kreunend en kotsend in bed lag tijdens de tentamens.

Moet je je voorstellen; Een zielige surveillant, die met Jon Snow-achtige puppyogen voor zich uit zit te kijken naar zijn lege lokaal.

Gelukkig was het in werkelijkheid anders. Maar een paar leerlingen misten in de tentamenlokalen. Grote kans dat ze of een bus hadden gemist, of gewoon niet genoeg hadden geleerd. Of, zoals bij een enkeling het geval was, hun jas niet hadden kunnen vinden.

 

De tentamens bestaan voornamelijk uit multiplechoicevragen. Hierdoor raak je soms zo in twijfel dat de meeste vragen er dan in je gedachten uit zien als Hodorvragen.

In dat soort gevallen lees je de meeste antwoorden als A: Hodor, B: Hodor, C: Hodor en D: Hodor.

En probeer in zo’n geval maar eens de juiste Hodor te vinden. Meestal is een antwoord goed als het goed klinkt. In dit geval dus D. De beste Hodor.

Er is echter ook een voordeel aan de multiplechoicevragen. Het dwingt je in ieder geval in korte, bondige antwoorden te denken. Zodoende ben je niet ellenlang bezig met het vertellen van een verhaal, terwijl ondertussen je hoofd bijna uit elkaar spat van de informatie die je nog kwijt moet in je antwoord.

Het komt er aan het einde van de week in ieder geval op neer dat je er weer achter bent gekomen dat je het volgende blok toch écht eerder moet gaan leren. Dat, of dat je nog liever een saunabezoekje deelt met de altijd lieftallige Mellisandre. Let it burn, let it burn.

In ieder geval is het nu bijna zomer. Feesten, luieren en bovenal niets aan school doen staan in het verschiet.

Hopelijk laat de winter nog even op zich wachten.

Hodor en bedankt

 

ps: En voor zij die het zich afvragen; Ja, deze blog komt voort uit een Hodor-pun 😀 Nee, daar schaam ik me niet voor!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s